Julestuen 2001

I året 2001 stod den daværende klasse 2.w (nu 7.w) for julestuen på Kalundborg Gymnasium. Hvis vi selv skal sige det blev det et brag af et arrangement. Billeder fra julestuen er at finde under menupunktet billeder.

Op til, og efter julestuen blev der skrevet to artikler i gymnasiets daværende skoleblad Pergamentum Perfectum (PP). Disse kan findes her:

Julestuen 2001
Bragt i PP, 4. december 2001. Artikel skrevet inden julestuen.

Den 11. december 2001 åbner Kalundborg Gymnasium dørene op til en af årets mest farverige arrangementer nemlig: ”JULESTUEN ANNO 2001”.

Julestuen er traditionen tro en af Kalundborg Gymnasiums årlige koncerter, hvor diverse musikhold, bands med videre underholder de forhåbentlig mange der dukker op. Aftenen vil uden tvivl ligge i de bedste hænder nemlig i hænderne på vore to værter Mette Pedersen 2.w og Anders A. Kristiansen 2.w.

I den indlagte pause vil der som altid være mulighed for at lefle for sine smagsløg, såvel som at bruge sine penge på en eller anden form for spil, med mulighed for at vinde de fineste præmier.

Med håbet om en hyggelig aften:
Jesper O. Madsen 2.w

Julestuen anno 2001
Bragt i PP 10. januar 2002. Artikel skrevet efter julestuen.

I decembeudgaven af Pergamentum Perfectum havde vores alle sammens elevrådsformand med mere, Jesper O. Madsen 2.w, indrykket en lille reklame for dette skoleårs julestue, hvor han lovede en farverig aften i gode hænder. Og ja, det kom da til at holde stik næsten hele vej!

Samlingssalen var godt proppet da aftenens to værter Mette Peders og Anders A. Kristiansen begge fra 2.w bød os alle sammen velkommen. Det første indslag var en fællessang, hvor vi alle sang: det’ sørme – det’ sandt – de’cember. Mellemniceau musik overtog derefter scenen og spillede bl.a. P.J. Harveys: This is Love, sunget så suverænt af Zarah fra 3.c, at mine tanker flød hen på P.J. Harvey-koncerten på Roskilde Festival 2001. Derefter kom frivillig musik med nogle danske popsange; så de super talentfulde drenge og pige (Nete 2.b) i Pamper’s Delight, der bl.a. fyldte rummet med de fede toner af Sades Smooth Oporator. Men inden pausen nåede vi også lige de meget dygtige piger i Piger på Tværs, der viste, at de var lige så gode til at synge gospel som klassisk sang. En smuk afslutning på første afdeling.

I pausen var der, som Jesper havde lovet, også mulighed for at lefle for smagsløgene, idet der i entreen også var inkluderet æbleskiver og noget at skylle disse ned med. Efter pausen startede vi med endnu en fællessang, der sjovt nok passede til situationen i pausen, Sikke voldsom trængsel…

Derefter ville et par 1.g-klasser vise, hvad de kunne. Da 1.u spillede danseorkestrets, Kom tilbage nu, viste to af drengene fra denne klasse fx, at der godt kan være lidt Farinelli gemt i en, selvom om han levede for ca. 250 år siden. Lad os håbe, at det kun er stemmen de har til fælles med denne kastratsanger. Men de næste viste, at putterne kan andet, det var nemlig blevet B-minors tur til at spille lidt jazz.

Men nu måtte putterne vige for de garvede folk på højniveau, hvor 2.g’erne fyrede den af med Karens Busks radiohit Hjertet ser; og granprixsangen I Australien. 3.g’erne havde også taget fat i det danske, dog noget fra starten af forrige årti.

Næst sidste indslag kom fra alle de kære putter, der først sang en af julens klassikere, Last Christmas, og så Shubiduas Jul i den Himmelblå. Til sidst var alle fremmødte elever så oppe på scenen og synge John Lennons desværre nok altid relevante Happy Christmas.

Det var så den julestue, og som jeg startede med havde Jesper jo ret, det var farvetigt, og de to værter gjorde det rigtig godt. Så det slap 2.w jo godt fra.

Martin Juul Nielsen 2.t.